برای دریافت ناتیفیکیشنهای مربوط به آخرین فیلمها و آپدیتهای جدید آنها، کافی است دسترسی به اطلاعیهها رو فعال کنی. اینطوری همیشه از جدیدترین تغییرات باخبر میمونی!
اعضای آکادمی اسکار، فیلما رو ندیده داوری میکردن؟
منتشر شده در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
0 بازدید
این مطلب در تاریخ 8 اردیبهشت تحریر میشه. توی روزای اخیر، خبری درمورد آکادمی اسکار منتشر شده و یه سری قوانین جدید دست و پا کردن تا به قولا حق به حقدار برسه. چیزی که توی این خبر، بیش از پیش خودنمایی کرده و باعث شده که تبدیل به سوژه ی کمدین ها بشه، اشاره ی غیر مستقیم آکادمی به نگرانیش درمورد دیده نشدن فیلم ها به دست داورا هست.
رای دهنده ها از این به بعد ملزم هستن که تمام فیلم های نامزد شده در یک دسته بندی رو پیش از رای دادن ببینن.
همین حرف کافیه که این حدس به ذهن بقیه بیاد که داورای محترم اصلا خیلی از فیلما رو نمیدیدن و احتمالا تحت تاثیر علایق و اسم و رسم فیلم سازا یا بازیگرا یا تحت تاثیر رسانه و فضای عمومی، فیلما رو داوری میکردن.
این قانون برای اطمینان از عادلانه بودن فرآیند رای گیری درست شده چون در گذشته، داورا ممکن بود فقط چند تا از فیلم ها رو ببینن و آکادمی تلاش داره که مطمئن بشه هر فیلم به طور مساوی و براساس محتوای واقعیش ارزیابی میشه و نه صرفا براساس برداشت های سطحی یا پیش داوری.
فرآیند اطمینان از دیدن هم شامل استفاده از پلتفرم Academy Screening Room هست که کمک میکنه تا مشاهده ی فیلم ها به دست اعضای آکادمی، مورد پیگیری قرار بگیره. اگر اعضا، فیلما رو خارج از این پلتفرم، مثلا توی سینما، جشنواره یا نمایش خصوصی ببینن، باید فرم آنلاین رو پر کنن و زمان و مکان مشاهده رو گزارش بدن. این فرآیند، لزوما سیستم سفت و سختی هم نداره و بر اساس سیستم اعتماد عمل میکنه.
این نشون میده که این آکادمی، چقدر فضای سطحی نگرانه ای داره و داوراش اصلا افراد اهل هنر و دغدغه مندی نیستن و به حدی بی مسئولیت بودن که ایجاد همچین قوانینی رو به عنوان راه حل، در پیش گرفتن.
اگر داورا واقعا برای این جایزه ارزش قائل بودن، شاید اصلا نیازی به همچین قوانینی برای اطمینان از عدالت و مسئولیت پذیری وجود نداشت.
خیلی هم بعید میدونم که همچین قوانینی بتونه تاثیر چندانی داشته باشه، صرفا یادآور شد که چقدر انتقادات منفی ای که به اسکار میشه درسته و ما با یه ساز و کار آبکی طرفیم.
هموار کردن راه برای فیلم سازهای پناهنده
معیارهای پذیرش فیلم افرادی که پناهنده هستن یا تقاضای پناهندگی دارن، توی این قانون جدید، به مراتب ساده تر شده.
حد و مرز استفاده از هوش مصنوعی
از جمله قوانین جدید اسکار، درمورد استفاده از هوش مصنوعی در فیلم سازیه. هدف این قانون جدید، ایجاد تعادل بین نوآوری و روش های سنتی هست و طبق دستورالعمل، استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در فیلم ها، نه به سودشون هست و نه به ضررشون و قرار نیست روی دریافت نامزدی، تاثیر منفی بذاره. با این وجود، آکادمی تاکید داره که خلاقیت انسانی، باید همچنان در مرکز فرآیند فیلم سازی باقی بمونه.
توی فیلم The Brutalist و Emilia Perez از هوش مصنوعی استفاده شد تا صدای آوازا تقویت بشه و لهجه ی بازیگرا رو تغییر بدن و همین موضوع هم باعث شد تا بحث هایی درمورد حد و مرز استفاده از هوش مصنوعی به وجود بیاد.